Home | Community | Message Board


Edabea
Please support our sponsors.

General Interest >> Science and Technology

Welcome to the Shroomery Message Board! You are experiencing a small sample of what the site has to offer. Please login or register to post messages and view our exclusive members-only content. You'll gain access to additional forums, file attachments, board customizations, encrypted private messages, and much more!

Jump to first unread post. Pages: 1
Anonymous

another question...
    #3037645 - 08/22/04 10:31 PM (13 years, 8 months ago)

how do you set up a linux box's network settings?


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
Invisiblez@z.com
Libertarian
Registered: 10/13/02
Posts: 2,876
Loc: ATL
Re: another question... [Re: ]
    #3037703 - 08/22/04 10:48 PM (13 years, 8 months ago)

go to a command prompt and type "man ifconfig" then read up on setting up routing with ipchains if you need to set up routing at all.


--------------------
"Of all tyrannies, a tyranny exercised for the good of its victims may be the most oppressive. It may be better to live under robber barons than under omnipotent moral busybodies. The robber baron's cruelty may sometimes sleep, his cupidity may at some point be satiated; but those who torment us for our own good will torment us without end, for they do so with the approval of their own conscience." - C.S. Lewis

"I would rather be exposed to the inconveniencies attending too much liberty than to those attending too small a degree of it." - Thomas Jefferson


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
Anonymous

Re: another question... [Re: ]
    #3041992 - 08/24/04 12:56 AM (13 years, 8 months ago)

still can't make it connect. i've tried configuring things with the ifconfig and route commands, and also by editting or creating certain configuration files. still no go.

it's a cable connection via an ethernet card. i'm running XP on an old pentium 3 PC over the connection right now. i can even pop in a live knoppix distro CD on this computer, boot into linux from the CD, and it connects to the internet just fine. i don't have to touch a thing.

then when i hook up my newer PC, which is running a knoppix hard drive install, it doesn't go. (even when i boot from the live CD, and DHCP is used during the boot sequence, i cannot connect with that box).

why one computer and not the other?

bah.


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
Anonymous

Re: another question... [Re: ]
    #3044962 - 08/24/04 05:55 PM (13 years, 8 months ago)

i figured it out. i'm connected right now on the linux box.  :grin:


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
Jump to top. Pages: 1

General Interest >> Science and Technology

Similar ThreadsPosterViewsRepliesLast post
* Knoppix trouble/ question kronnyQ 835 10 12/27/05 02:06 AM
by supercollider
* Been playing with Knoppix (Linux) vermonster 589 2 04/10/05 03:44 PM
by newuser1492
* Loading Linux Live (Knoppix) Mushie_Man 608 3 09/17/05 05:05 PM
by Vvellum
* Knoppix live wont boot? Aiko Aiko 476 3 04/28/06 07:22 AM
by Aiko Aiko
* Boards and cpus question
( 1 2 all )
Demiurge 2,390 22 08/23/03 12:59 PM
by fIsh in my head
* IP questions
( 1 2 all )
Zen Peddler 2,802 20 09/20/02 03:41 PM
by llib
* man...wtf...computer question Cubieman420 1,382 16 07/28/03 12:29 PM
by wingnutx
* computor question Dobie 896 14 01/07/04 07:59 PM
by windex

Extra information
You cannot start new topics / You cannot reply to topics
HTML is disabled / BBCode is enabled
Moderator: Lana, trendal, automan
528 topic views. 0 members, 0 guests and 0 web crawlers are browsing this forum.
[ Toggle Favorite | Print Topic | Stats ]
Search this thread:
Kratom Eye
Please support our sponsors.

Copyright 1997-2018 Mind Media. Some rights reserved.

Generated in 0.031 seconds spending 0.009 seconds on 19 queries.