Home | Community | Message Board


The Spore Depot
Please support our sponsors.

Mushrooms, Mycology and Psychedelics >> Mushroom Cultivation

Welcome to the Shroomery Message Board! You are experiencing a small sample of what the site has to offer. Please login or register to post messages and view our exclusive members-only content. You'll gain access to additional forums, file attachments, board customizations, encrypted private messages, and much more!

Amazon Shop: pH Test Strips, Vermiculite

Jump to first unread post. Pages: 1
Offlineboochaka
Stranger
Registered: 07/02/03
Posts: 21
Last seen: 13 years, 5 months
50/50+ not working... ??
    #2145559 - 11/30/03 12:31 AM (13 years, 5 months ago)

My friend did two popcorn casings using the 50/50+ tek.
One was done with verm+peat_moss+crushed_oyster, the other
was the same with some agricultural lime.

The humidity is in the mid to upper 90's.
The temperature seems great, but after four days the mycelium is not growing into the casing at all.
The mycelium underneath looks like its growing fine, just not anywhere near the casing.

Whats wrong?
Could the pH be wrong? I thought atleast one of them would work, but neither have anything.

:frown:


 


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
OfflineShdwstr
FSRCanada
Male

Registered: 02/18/01
Posts: 2,156
Loc: Ontario, Canada
Last seen: 3 years, 5 months
Re: 50/50+ not working... ?? [Re: boochaka]
    #2145567 - 11/30/03 12:42 AM (13 years, 5 months ago)

It should take 7 - 10 days to work into the casing material.


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
InvisibleautomanM
blasted chipmunk
 User Gallery

Registered: 09/18/03
Posts: 7,993
Trusted Cultivator
Re: 50/50+ not working... ?? [Re: boochaka]
    #2145692 - 11/30/03 03:21 AM (13 years, 5 months ago)

how deep is the casing layer in reguards to the substrate depth?


--------------------
No, no, you're not thinking, you're just being logical. ~ Niels Bohr


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
Offlinejong21
Mycologist/CSMajor

Registered: 05/28/03
Posts: 576
Loc: Berkeley, CA
Last seen: 12 years, 3 months
Re: 50/50+ not working... ?? [Re: automan]
    #2145722 - 11/30/03 03:41 AM (13 years, 5 months ago)

I'm about to do the same exact thing...question...so after I apply the casing layer to the substrate should I cover it up and incubate it and if so for how long? I've heard this but haven't heard the details....


--------------------
I either talk about my friends in the first or third person, but I never, ever talk about myself on this website. Except that last sentence.


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
Offlineboochaka
Stranger
Registered: 07/02/03
Posts: 21
Last seen: 13 years, 5 months
Re: 50/50+ not working... ?? [Re: automan]
    #2145735 - 11/30/03 03:49 AM (13 years, 5 months ago)

I'd say its anywhere from 1/2 inch to an inch.
The substrate is about two or three inches.

The casing layer is kinda chunky; I didnt smooth it out or pack it down.
And the crushed oyster i used was powder not chunky, so the texture wasnt as good (or so i've heard)


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
InvisibleHanky
wiffle bat.
Male User Gallery
Registered: 08/30/03
Posts: 56,993
Loc: Great Southern Land.
Re: 50/50+ not working... ?? [Re: jong21]
    #2145740 - 11/30/03 03:50 AM (13 years, 5 months ago)

my casings usually take 3days,4 at the most to colonise,then i patch and move to the terrarium.if your casings are taking longer than this then your top casing layer is too deep.


--------------------
Coaster is an idiot...
[quote]Coaster said:
but i thnk everything thats pure is white?
[/quote]




Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
Offlineboochaka
Stranger
Registered: 07/02/03
Posts: 21
Last seen: 13 years, 5 months
Re: 50/50+ not working... ?? [Re: Hanky]
    #2150039 - 12/01/03 07:06 PM (13 years, 5 months ago)

Ok, so I'm positive its not working.
He usually has to cover a few spots after two days and then its ready by four days.
Its at 7 days I think and it has absolutely zero growth into the substrate.

Could this be a pH problem?
I'm a little bummed about this, He followed the tek *exactly*.

What should I do?
Try removing some substrate?
Is there anyway to save these casings?

It isnt too think, I can even see the substrate in some places through holes.



Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
Jump to top. Pages: 1

Amazon Shop: pH Test Strips, Vermiculite

Mushrooms, Mycology and Psychedelics >> Mushroom Cultivation

Similar ThreadsPosterViewsRepliesLast post
* Buckaroo Bulk Nugget Tek - grain to bulk in one sealed container
( 1 2 all )
buckaroobanzai 14,584 23 09/12/06 06:27 AM
by fingers
* Popcorn Questions
( 1 2 all )
MycoCat 2,684 27 09/25/04 10:09 PM
by MycoCat
* alternate 50/50+ casing? ShroominSpradl 715 4 01/22/02 06:58 AM
by Anonymous
* All you want to know about popcorn! moon_glue 3,758 17 11/20/07 07:16 PM
by casgoodie
* popcorn cmod777debian 1,142 14 07/24/08 02:48 PM
by chobumms
* POPCORN =35% whitesox 511 1 06/11/03 10:16 AM
by whitesox
* I am convinced, 50/50 buffered to 8 is the best. I admit defeat!
( 1 2 3 all )
Captain Cubensis 3,804 51 01/07/08 11:23 AM
by Nibin
* Popcorn jars stalled... jonas 1,064 5 12/20/04 10:46 PM
by PawPaw

Extra information
You cannot start new topics / You cannot reply to topics
HTML is disabled / BBCode is enabled
Moderator: Magash, Shroomism, george castanza, RogerRabbit, total, FooMan, 13shrooms, stonesun, cronicr, PussyFart, Tmethyl, Pastywhyte
388 topic views. 19 members, 79 guests and 20 web crawlers are browsing this forum.
[ Toggle Favorite | Print Topic | Stats ]
Search this thread:
MRCA Tyroler Gluckspilze
Please support our sponsors.

Copyright 1997-2017 Mind Media. Some rights reserved.

Generated in 0.032 seconds spending 0.009 seconds on 18 queries.