Home | Community | Message Board


Out-Grow.com - Mushroom Growing Kits & Supplies
Please support our sponsors.

Mushrooms, Mycology and Psychedelics >> Mushroom Cultivation

Welcome to the Shroomery Message Board! You are experiencing a small sample of what the site has to offer. Please login or register to post messages and view our exclusive members-only content. You'll gain access to additional forums, file attachments, board customizations, encrypted private messages, and much more!

Amazon Shop: ½ Pint Jars

Jump to first unread post. Pages: 1
OfflineNewbie2000
Idiot:www.soby.us

Registered: 10/31/02
Posts: 479
Last seen: 13 years, 11 months
Did I botch it?
    #1024722 - 11/05/02 04:54 PM (14 years, 11 months ago)

I was just curious....

I used one syringe with 12cc's in it on 12 jars.  The jars are one ounce jars.  I divided the substrate up evenly, and put about 1 cc in each jar (which is how I was instructed per my grow guide). 

It has been 5 days (incubated on 10/31) and still I see nothing.  Did I not use enough spores?  Is my batch botched?

the temp is a steady 75 degrees.  The jars are in a vary dark place, failry humid.  Is there anything else I can do, or when can I expect some kind of sign that my efforts were worth it? :confused: 


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
Invisibledaussaulit
Forgetful

Registered: 08/06/02
Posts: 2,894
Loc: Earth
Re: Did I botch it? [Re: Newbie2000]
    #1024725 - 11/05/02 04:54 PM (14 years, 11 months ago)

change it to 85 degrees.


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
InvisibleBilge
longtimenoC

Registered: 08/26/02
Posts: 1,858
Loc: USA
Re: Did I botch it? [Re: Newbie2000]
    #1024731 - 11/05/02 04:55 PM (14 years, 11 months ago)

one ounce jars!? that's 1/8th of a cup!

at 75 degrees colonization may be slow.

my advice: be patient.


--------------------
Shopping for your head? Visit HeadShopFinder.com or find Online Head Shops.


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
OfflineNewbie2000
Idiot:www.soby.us

Registered: 10/31/02
Posts: 479
Last seen: 13 years, 11 months
Re: Did I botch it? [Re: Bilge]
    #1024747 - 11/05/02 04:59 PM (14 years, 11 months ago)

I'm sorry, 12 ounce jars. Had a brain fart there. So I should up the temp a little?

Wjhat about making the air more humid?


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
Invisiblerazer
enthusiast
Registered: 10/07/01
Posts: 316
Re: Did I botch it? [Re: Newbie2000]
    #1024782 - 11/05/02 05:09 PM (14 years, 11 months ago)

Give it a bit of time. I'd say 14 days before you give up.
I've seen growth at 2 days, or right now for example, I have one I started Oct 21 that still hasnt germinated.


--------------------
All events stated by myself are only fictionous stories, any relations to true events are intirely coincidental.


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
OfflinePsilosShaman
Strange Famous

Registered: 09/17/02
Posts: 128
Loc: Arkansas...man I love thi...
Last seen: 14 years, 3 months
Re: Did I botch it? [Re: Newbie2000]
    #1024787 - 11/05/02 05:10 PM (14 years, 11 months ago)

During incubation r/h does not play a big part in the growth of the mycelium due to the jars containg enough humidity. 75 is to cold though...not to say that you wont have any growth at 75 but if you up it to around 80-82 then that should create a temp inside the jar of 85-86 which is where you want to be


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
Jump to top. Pages: 1

Amazon Shop: ½ Pint Jars

Mushrooms, Mycology and Psychedelics >> Mushroom Cultivation

Similar ThreadsPosterViewsRepliesLast post
* Wow amazing! my 2nd jar finally gets growth! LSAuser 1,724 15 11/09/02 01:33 AM
by ChuangTzu
* 2 jars have mycelium Growth! What about the others? halfstepdown88 1,643 11 01/19/09 05:26 PM
by Starrider
* jars not starting growth (during incubation) rando 858 6 08/01/02 01:23 AM
by DarkTranquility
* Post deleted by Anno Anonymous 813 11 06/26/06 01:01 AM
by Twatto
* 12 of 12 jars showing good growth on day 5...contemplating next steps... ChrisHippyLoser 698 2 12/29/04 10:29 PM
by infamous
* Slow Mycellium Growth Even With Incubator ikilledcobain 866 8 12/11/02 06:01 PM
by NSKiller
* Day five Jars exploding with growth!!!, Myc,or cobweb? Please post pics CaptainCrunch 2,104 12 04/15/05 03:19 AM
by Roadkill
* Adding spores to a previously knocked up jar with no growth NariusFractal 805 7 04/27/08 03:12 PM
by NariusFractal

Extra information
You cannot start new topics / You cannot reply to topics
HTML is disabled / BBCode is enabled
Moderator: Roadkill, Magash, Shroomism, george castanza, RogerRabbit, Citric, total, FooMan, 13shrooms, stonesun, cronicr, PussyFart, Tmethyl, Pastywhyte, bodhisatta
499 topic views. 27 members, 105 guests and 28 web crawlers are browsing this forum.
[ Toggle Favorite | Print Topic | Stats ]
Search this thread:
MushroomCube.com
Please support our sponsors.

Copyright 1997-2017 Mind Media. Some rights reserved.

Generated in 0.027 seconds spending 0.006 seconds on 19 queries.